Liga malih šampiona u Priboju

PRIBOJ – Program Liga malih šampiona je drugi  nacionalni projekat za decu predškolskog uzrasta, kao budućih šampiona, a realizuju ga Sportski savez Srbije i republički Savez za predškolski sport i fizičko vaspitanje, uz podršku Ministarstva sporta.

Priboj je među 11 opština i gradova u Srbiji, gde će se realizovati ovaj projekat, koji za cilj ima druženje i nadmetanje ali i podsticanje bio-psiho i socijalni razvoj deteta, dok je rezultat takmičenja, u drugom planu.

Tako će deca PU „Neven“ u Priboju, kroz Ligu malih šampiona, biti deo pre svega zanimljivog druženja  ali i nadmetanja u dve discipline – Budi brz i spretan, odnosno, štafetni motorički poligon sa preprekama i štafetna traka na 20 hiljada centimetara. Deca će biti svrstana u dve uzrasne kategorije: prva  – deca sa  pet i šest godina i druga kategorija, predškolci, odnosno, deca od šest i sedam godina.

Tehničku podršku Ligi malih šampiona pružiće Sportski savez Priboja, jer je intencija poslednjih godina i lokalne samouprave i  Saveza, ulaganje u školski i predškolski sport.

Na sastanku u Priboju, domaćini su izrazili spremnost da možda prvi u Srbiji budu domaćini ove manifestacije, a kao eventualni termin planira se 3.maj, jer će se, već sutradan, održati i Sportske igre mladih u Priboju.

Pobednici sa finalnog takmičenja Lige malih šampiona u Priboju učestvovaće u Beogradu, na Velikom sajmu sporta, u septembru.

OPŠTINA PRIBOJ

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.