Liga malih šampiona u Priboju

PRIBOJ – Priboj je među 11 opština i gradova u Srbiji,gde  je realizovan  pilot projekat, Liga malih šampiona, koji za cilj ima druženje i nadmetanje naših najmlađih sugrađana, ali i podsticanje psiho – fizičkog  i socijalnog razvojaa deteta,dok je rezultat takmičenja u drugom planu.

Tako se 18. maja u Sportskoj dvorani, u dve sportske discipline, nadmetalo više od sto pribojskih mališana.

Liga malih šampiona u Priboju

Organizatori ovog zanimljivog druženja su Sportski savez Srbi, odnosno, Savez za predškolski sport i fizičko vaspitanje, uz podršku Ministarstva sporta, dok je tehničku podršku pružio Sportski savez Priboja.

Pribojski mališani svrstani su bili u dve uzrasne kategorije: prva  – deca sa pet i šest godina i druga kategorija, predškolci, odnosno, deca od šest i sedam godina. Nadmetali su se u dve discipline – Budi brz i spretan, odnosno, štafetni motorički poligon sa preprekama i Štafetna trka na 200 metara.

Liga malih šampiona u Priboju

Kod predškolaca prvo mesto osvojila je ekipa Lavova iz centralnog vrtića, druge su bile Pčelice, a treći Lavići, obe ekipe iz vrtića Vodovod.

Kod starijih grupa najbolji su bili Tigrovi iz Naselja, ispred Leptirića takođe iz Naselja i Pčelica iz Starog Priboja.

Pošto će u spetembru predškolci već biti đaci prvaci, boje PU “Neven” iz Priboja, u državnom finalu na Sajmu sporta u Beogradu, braniće dve prvoplasirane ekipe starijih grupa.

OPŠTINA PRIBOJ

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.