Lift za paraolimpijca Aleksandra Tomaševića (video)

UŽICE-Paraolimpijski atletičar Aleksandar Tomašević dobio je  lift koji je ugrađen do njegovog stana koji će mu olakšati  kretanje i odlazak na treninge.Novac za igradnju lifta prikupili su građani i užički privrednici uz pomoć gradskog rukovodstva,tokom humanitarne akcije.

aleksandar  Aleksandara  Tomaševića posetio je danas gradonačelnik Tihomir Petković koji je izrazio zahvalnost svima koji su donacijama učestvovali u ovoj humanitarnoj akciji.

„Izgradnja lifta koštala je 5.600 evra.Ostatak neisplaćenih obaveza  regulisaće se iz gradskog budžeta.Drago mi je da smo i ovom akcijom dokazali humanost i spremnost da se pomogne onima kojima je pomoć potrebna“,rekao je Petković.

Aleksandar Tomašević kaže da mu je izgradnja lifta promenila život za 360 stepeni.

„Sada nisam toliko zavisan kao pre od pomoći drugih ljudi prilikom izlaska i povratka kući u stan na drugom spratu zgrade.Kao da sam dobio drugi život u kome mi je cilj da nastavim sa treninzima,odmah po povratku mojih kolega Zarića i Đurića iz Rija.Počinjem sa pripremama za osvajanje norme za Evropsko prvenstvo naredne godine“,poručuje Tomašević.

Paraolimpijski atletičar Aleksandru Tomaševiću  takmiči se u disciplinama u bacanju kugle i diska,a  sa državnog prvenstva početkom septembra vratio sa dve zlatne i jednom srebrnom medaljom .

You may also like...