Licidersko srce od 15. avgusta (VIDEO)

UŽICE – Jedan od najvećih dečjih festivala u Evropi „Licidersko srce“ održaće se ove godine u Užicu, nakon godinu dana pauze. Manifestacija koja je do sada okupila više od 10.000 dece i mladih, počeće 15, a završiće se 19. avgusta.

Iako je dečji festival „Licidersko srce“ prethodne godine bio onlajn, veliki broj ansambala iz celog sveta uključio se u direktan prenos.

„Održavanje našeg festivala onlajn nije prava stvar, nije ono što ga čini posebnim i drugačijim od ostalih festivala. Nadamo se da ćemo ovogodišnji festival uraditi onako kako treba, uživo i vratiti deci osmeh na lice“, rekla je organizatorka festivala Ivana Cvetković.

Osim folklora, manifestacija je obogaćena pratećim sadržajima, kao što su ekološke radionice, izložba narodne nošnje u Jokanovića kući, grnčarske radionice u Zlakusi i izleti u užičkom kraju.

„Kao i svake godine, prijavio se veliki broj volontera da bude deo festivala. Prijavili su se da budu redari, vodiči, deo ekipe koja radi na štandu za humanitarnu akciju. Njih je ove godine oko 100 i drago nam je da su tu „, kaže organizator Pavle Paunović.

Mladi će na festivalu imati priliku da šire kulturu i baštinu svog kraja, ali i da upoznaju tuđu i da steknu nova prijateljstva.

„Zbližavanje mladih ljudi koji poštuju tradiciju i svoju i drugih naroda je prava vrednost ovog festivala“, ističe gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević.

Licidersko srce ima i svoj humani karakter. Ove godine donacije od prodatih liciderskih srca i suvenira doniraće se Opštoj bolnici Užice, odeljenju neonatologije.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.