Licidersko srce od 14. do 18.avgusta (video)

UŽICE-Užičani će deveto leto zaredom imati priliku da uživaju u Međunarodnom dečjem festivalu folklora „Licidersko srce“ koji će se održati od 14. do 18. avgusta.

Ove godine Užice će ugostiti oko hiljadu mališana iz Kine, Perua, Bugarske, Grčke, Rumunije, Makedonije, Poljske, Turske, Republike Srpske i Srbije.

Osim koncerata, festival će  upotpuniti folklorne igraonice, kao i izložba narodnih nošnji u Gradskom kulturnom centru.

Prema rečima zamenika gradonačelnika  Nemanje Nešića, defile učesnika je pokazatelj da Užice u vreme festivala odiše duhom metropole jer se  susreću mnogobrojne nacije, vere i jezici.

Jedna od novina je Sajam preduzetništva, zanatstva, turizma i kulture sa međunarodnim učešćem EXPO Užice i  trajaće tri dana, od 14. do 16. avgusta, na Gradskom trgu.

„Cilj pokretanja sajma jeste povezivanje privrednika našeg kraja i države sa privrednicima zemalja učesnica festivala „Licidersko srce“ i doprinos razvoja preduzetništva u okviru 2017. godine“, istakla je  direktorka sajma EXPO Užice Snežana Ćirović.

Kao i prethodnih godina, humanitarna akcija „Licidersko Srce-deci“  biće organizovana na svim mestima gde se festival održava, a ove godine sredstva su namenjena nabavci opreme za Regionalni centar za vantelesnu oplodnju pri Opštoj bolnici u Užicu.

Festival ima podršku Ministarstva prosvete , a pokrovitelj je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.

You may also like...