Libergraf podneo dve krivične prijave protiv MHE Ravni iz Beograda

UŽICE-Građanska čitaonica Libergraf podnela je danas Osnovnom javnom tužilaštvu U Užicu dve krivične prijave protiv MHE Ravni D.O.O. iz Beograda zbog postojanja sumnje da je ovo privredno društvo izvršilo krivično delo oštećenje životne sredine kao i krivično delo prevara u obavljanju privredne delatnosti  .

foto.zoomue

Vladan Sinđić iz Libergrafa izjavio je da je ovo privredno društvo u svojstvu investitora u poslednjih 5 godina na širem području reke prištavice,koja je prirodno mrestište i stanište strogo zaštićenih vrsta ribe,kršeći propise izvođenjem radova na izgradnji MHE Ravni izazvalo oštećenja životne sredine na širem prostoru.tako što je devastirao rečno korito,čime je narušio prirodni ambijent,uništavajući floru i faunu,što je za posledicu imalo nestanak živog sveta iz reke Prištavice.

foto.zoomue

Druga krivična prijava podneta je zbog sumnje da je ovo privredno društvo izvršilo krivično delo prevara u obavljanju privredne delatnosti.

Oni su ,tvrdi Libergraf ,u svojstvu investitora u nameri da sebi pribave protivpravnu imovinsku korist lažnim prikazivanjem činjenica doveli u zabludu Gradsku upravu za urbanizami time ovaj organ naveli da izda Rešenje kojim se menja pravosnažno rešenje o građevinskoj dozvoli a investitoru odobrava izvođenje radova suprotno vodnim uslovima izdatim od Srbijavoda,kao i Ugovor o ustanovljenju prava stvarne službenosti na vodnom zemljištu u javnoj svojini,na štetu imovine Republike Srbije koja se ogleda u uništenju rečnog korita i okolnog vodnog zemljišta,koje je prouzrokovano nezakonitim postupanjem investitora.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.