Libergraf otkrio uzrok zelene Đetinje i počinioca

UŽICE-Reagujući na intenzivno zelenu boju vode reke Đetinje u ponedeljak popodne, aktivisti Građanske čitaonice “Libergraf” su identifikovali uzrok i počinioca ovog dela – preduzetnička radnja koja se bavi proizvodnjom šampona za pranje automobila. Vlasnik radnje je izjavio da se šampon pravi na biljnoj bazi, a izlivanje u jaz na Međaju se dogodilo prilikom pranja prostorija u kojima se ne odvija proizvodnja.

Foto.Libergraf

„Na naš poziv, Komunalna milicija, Ekološka inspekcija grada i Republička ekološka inspekcija su izašli na teren i preduzeli mere iz njihove nadležnosti. Protiv vlasnika radnje biće pokrenut prekršajni postupak, a nadležni republički ekološki inspektor će sprovesti nadzor radi utvrđivanja supstanci koje se koriste u proizvodnji.

Foto.Libergraf

Libergraf najoštrije osuđuje ovo neodgovorno ponašanje i poziva građane da budu ekološki svesni i da zajedno štitimo našu reku. Angažman i podrška građana su ključni u očuvanju našeg životnog okruženja za sadašnje i buduće generacije“,navodi se u saop[tenju Libergrafa..

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.