Libergraf nabavlja prečišćivače za Predškolsku ustanovu

UŽICE – Zbog koncentracija zagađujućih materija u vazduhu koje su i više od 10 puta veće od maksimalno dozvoljenih, Građanska čitaonica “Libergraf” je 27.12.2022. godine uputila zahtev gradonačelnici Užica, dr. Jeleni Raković Radivojević u kome smo zatražili da lokalna samouprava preduzme hitne mere kako bi se zaštitilo zdravlje građana, a posebno dece, mladih i trudnica. Tom prilikom predložili smo dve konkretne aktivnosti čijom realizacijom bi se u kratkom roku moglo doprineti zaštiti zdravlja najosteljivijih grupa stanovništva. Nakon više od dve nedelje nismo primili nikakav odgovor od gradonačelnice, a svedoci smo da nijedna mera po ovom pitanju od strane lokalne samouprave nije preduzeta!

Zbog svega navedenog Građanska čitaonica “Libergraf” je donela odluku da pokrene akciju prikupljanja sredstava za kupovinu prečišćivača vazduha koje ćemo donirati svim vrtićima na teritoriji grada Užica. Jedan prečišćivač je već obezbeđen od strane Pokreta “Kreni-Promeni” i komanije “Zepter” i poklonjen je vrtiću Bambi, a cilj nam je da opremimo sve učionice i tako doprinesemo da naši  najmlađi sugrađani bar u zatvorenom prostoru udišu zdrav i čist vazduh.

Po podacima Predškolske ustanove Užice, u gradu postoji 11 vrtića i 89 učionica. Kako bismo realizovali zacrtani cilj potrebno je kupiti još 88 prečišćivača, odnosno obezbediti oko 2 miliona dinara za kupovinu.

Ukoliko ova akcija prođe uspešno, planiramo da prečišćivačima opremimo i učionice u osnovnim i srednjim školama, a potom i ambulante u zdravstvenim ustanovama u gradu.

Ovim putem pozivamo sve kompanije, preduzetnike i građane da uzmu učešće u akciji, doniranjem novčanih sredstava ili kupovinom prečišćivača koji će koristiti našim najmlađim sugrađanima. Svi zainteresovani sugrađani i kompanije se o mogućnostima za uključivanje u ovu akciju mogu informisati na sledeće brojeve telefona: Jovanka 062 286 690; Bojana 061 2161727; Vladan 060 085 72 35.

You may also like...