Ležaljke na Gradskoj plaži (video)

UŽICE-Od danas  Užičanima je na Gradskoj plaži na  raspolaganju   50 ležaljki i 25 suncobrana,koje će moći da koriste bez naknade tokom leta.

Građani će besplatno moći da koriste ležaljke i suncobrane za čiju je nabavku lokalna samouprava izdvojila 235.000 dinara.

Član Gradskog veća Petar Blagojević rekao je da je lokalna samouprava izdvojila 235.000 dinara za nabavku plažnog mobilijara.Razlog ove investicije je smanjen broj kupača na plaži posle zagađenja akumulacije Vrutci.

“  Nabavkom ove opreme pokušavamo da vratimo građane da u što većem broju koriste ovaj prostor za odmor i rekreaciju. Pretpostavljamo da će se, nakon toga, povećati i broj kupača“, rekao je Blagojević .

Član Gradskog veća Dragoljub Kostić naveo je da ee trenutno voda u Đetinji može koristiti za kupanje,ali i podsetio da je ona treće klase,odnosno umerenog ekološkog statusa i promenjivog karaktera.Kostić je najavio i mere za povećanje temperature vode koja je danas bila 16 stepeni u površinskom delu.

„Za dva do tri stepena se očekuje povećanje temperature vode na Gradskoj plaži u narednih sedam dana nakon određenih tehničkih radova na akumulaciji Vrutci i ukoliko vremenski uslovi ostanu nepromenjeni“,kaže Kostić.

 

 

 

You may also like...