Letnji Vivaldi forum (video)

 MOKRA GORA -Srbija se nalazi pred dva važna cilja,očuvanje finansijske stabilnosti na kratak rok i obezbeđivanje privrednog rasta na duži rok,izjavio je za ZOOMUE član Fiskalnog saveta Vladimir Vučković po završetku Letnjeg Vivaldi foruma na Mokroj Gori.

 “Da bi se ciljevi ostvarili mora biti stvoren privredni ambijent koji će dati prostor preduzećima i privatnom sektoru da se razvija.U tom smislu Srbija ne sme sebi da dozvoli da sklizne u neki negativan scenario,krizu javnog duga i zbog toga mere štednje jesu neophodne na kratak rok i nemaju alternativu”,naglašava Vučković.

Srđan Janićijević iz Mokrogorske škole menadžmenta sumirajući zaključke ovogodišnjeg Vivaldi foruma takođe ističe da se najveći napori moraju uložiti na javni dug,odnosno fiskalni deficit.

“Borbenost i energija uspešnih srpskih firmi treba da se prelije na celokupnu ekonomiju Srbije,ali je preduslov predvidljivost makroekonomske stabilnosti.”,kaže Janićijević.

 Letnji Vivaldi forum ,koji je trajao od 18. do 20.juna,u organizaciji Mokrogorske škole menadzmenta proglašen je humanitarnim.Svi prihodi,sponzorstva i donacije prikupljeni na forumu biće usmereni u obnovu neke škole na teritoriji Obrenovca na osnovu instrukcija Ministarstva obrazovanja Republike Srbije.

ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.