LDP nezadovoljan radom nove gradske vlasti

UŽICE-Obraćanje javnosti na konferenciji za novinare gradonačelnika Tihomira Petkovića povodom 100 dana nove gradske vlasti užički LDP prokomentarisao je saopštenjem za javnost koje prenosimo u celosti.

ldp„Povodom 100 dana od konstituisanja “nove” vlasti u gradu, umesto sednice Skupštine grada, kako bi bilo očekivano, gradonačelnik Petković je rešio da se obrati građanimaUžica na konferenciji za medije. Sistem je jednostavan, kad već niko drugi neće da nas pohvali uradićemo to sami, a neće imati ko da nam protivureči argumentima.
Gradonačelnik Petković, kao uspeh navede stvaranje preduslova za investicije od preko 20 miliona eura, pa nabroja, rekonstrukciju i izgradnju fabrike vode, proširenje tela deponije, radove na aerodromu Ponikve, studentskom domu, vrtićima… Pa neće biti gospodine Petkoviću da ste sada vi stvorili te uslove za ovih 100 dana, već će pre biti da bi do tih investicija došlo i da niste ništa radili predhodnih 100 dana.
Zamenik gradonačelnika reče da će zaustaviti odliv mladih iznašeg grada, promenom sistema stipendiranja i dualnim obrazovanjem, što nam govori da on ne razume stvarne potrebe mladih i njihove razloge za napuštanje rodnog grada.
Umesto ovakvog pokušaja samohvalisanja, LDP Užice je očekivao u najmanju ruku, da prva vest bude ukidanje vanredne situacije u gradu, koja je protivpravno na snazi već vise godina i za koju nepostoji nijedan razlog. Zatim smo očekivali priču o onome šta je urađeno u prethodnih 100 dana sa egzaktnim i proverljivim ciframa, a ne priču o planovima koju slušamo unazad nekoliko godina. Očekivali smo da građanima saopštite ko je krivac za ogromnu sumu koju grad isplaćuje roditeljima dece koja pohađaju vrtić, očekivali smo da pozovete poslanike iz vaših redova da glasaju protiv zakona koji će smanjiti transfere lokalnim samoupravama i pozovete ih da se založe za decenralizaciju.Očekivali smo imena krivaca i mere protiv onih koji za ovih 100 dana tri puta “obojiše” Đetinju.Očekivaili smo puno toga, iako smo se plašili da smo bili u pravu kada nismo podržali vaš izbor, jer smo smatrali da ste nesposobni, iako možda imate dobre namere.
Grad nam je prepun problema, od onih velikih, kao što su nezaposlenost i odliv mladih školovanih ljudi, do onih manjih, kao što su nepodnošljivo prljave ulice u gradu, previse pasa lutalica i slično. Nadali smo se početku stvarnih radova na rešavanju velikih problema i potpuno rešavanje nekih manjih. Ništa od toga nismo dobili tako da vas LDP Užice poziva da krenete u ozbiljne radove, a ne u šminkanje. Naša ocena vaših prvih 100 dana je nezadovaljavajuća.“

You may also like...