Lazar Kostić: „Sledeći cilj je Svetsko prvenstvo“ (VIDEO)

UŽICE – U kabinetu gradonačelnice Užica priređen je prijem za evropskog juniorskog prvaka u bilijaru, Lazara Kostića i njegovog trenera, Ljubišu Vraneševića. Odličje doneto sa prvenstva u Bugarskoj najzapaženiji je rezultat ostvaren u bilijaru kada je grad na Đetinji u pitanju.

Član BK Mase napominje da mu je za naredni period prioritet učešće na Svetskom prvenstvu, koje će se održati u novembru. Takođe, ističe podršku grada, s obzirom da je upravo lokalna samouprava finansirala put zu Bugarsku, a ne nadležni Savez.

„Prošla godina mi je bila najuspešnija u karijeri, ali mi je ova već od početka nagoveštavala da može biti još bolja. Zaista, nikad bolje rezultate nisam imao. Ne bi sve ovo bilo moguće da nisam imao podršku grada“, ističe Lazar.

Ovim rezultatom Lazar je učinio ponosnim sve Užičane, prema rečima gradonačelnice.

„Na listi mnogobrojnih užičkih sportista koji u naš grad donose najsjajnija odličja sa međunarodnih takmičenja upisao se i Lazar Kostić. Zaista mu čestitamo na ovom rezultatom, ne samo da je nas učinio ponosnim, već je ušao u istoriju bilijara u Srbiji. Podržavali smo ranijih godina, a bićemo uz njega i za naredni izazov, a to je Svetsko prvenstvo u Portoriku“, rekla je gradonačelnica, Jelena Raković Radivojević.

Trener u BK Mase, Ljubiša Vranešević, ističe da u klubu ima još dvojicu juniora, za koje se nada da mogu biti dobri kao Lazar, ali i da su deficitarni sa brojem ženskih članova.

„Grad nam izlazi u susret sigurno pet ili šest godina unazad. Klub postoji od 2012. i aktivni smo na svi mdržavnim prvenstvima, a idemo i na međunarodna takmičenja. Niko u Užicu nikada nije bio prvak Evrope u bilijaru, tako da je ovo zaista veliki uspeh“, smatra Vranešević.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.