Kutije „Čep za hendikep“ u javnim ustanovama u Novoj Varoši

NOVA VAROŠ – Donatorske kutije Udruženja „Čep za hendikep“ postavljene su nedavno u više ustanova i institucija u Novoj Varoši. Prikupljanjem čepova sa plastične ambalaže pomaže se kupovina opreme i lekova za osobe sa teškoćama u razvoju.

Osim po obrazovnim ustanovama, kutije su postavljene i u prostorijama Centra za socijalni rad i Uslužnog centra Opštinske uprave. Po potrebi biće ih ih više, a to zavisi od angažovanosti građana i njihovog interesovanja za ovu akciju.

Predstavnici Udruženja „Čep za hendikep“, koje od pre šest godina sporovdi ovu akciju širom Srbije, nedavno su boravili u Novoj Varoši. Njihov domaćin bila je Predškolska ustanova „Paša i Nataša“, u kojoj se akcija prikupljanja čepova sa plastične ambalaže sprovodi odavno.

„Novovaroški Vrtić, škole i Opština su primer drugim sredinama kako se zahvaljujući solidarnosti i empatiji mogu ostvariti veliki ciljevi. Zahvaljujuči podršci odavde, kao i iz mnogih mesta širom zemlje, ljudima sa nekim od vidova hendikepa pokušavamo da olakšamo svakodnevni život. Osnažujemo i samu organizaciju koja realizuje brojne humanitarne aktivnosti i akcije“, rekla je sekretarka Udruženja “Čep za hendikep”Ana Đokić.

Izvor: Varoške novine

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.