Kulturno leto na Zlatiboru

ZLATIBOR- U okviru Kulturnog leta na Zlatiboru 18. jula u 20.00 časova na Kraljevom trgu nastupiće trubački orkestar Igora Mitrića, a 19. jula održaće se Međunarodni festival folklora.Peti skup Buba kluba Srbija  je  od 19. do 22. jula na lokaciji Auto kampa na Zlatiboru.

U organizaciji Buba kluba Srbije, ljubitelji Bube iz celog regiona će na Zlatiboru boraviti četiri dana, od četvrtka 19. jula do nedelje 22. jula. Za ova tri dana očekuje se poseta velikog broja ljubitelja ovog oldtajmera kako iz zemlje tako i iz inostranstva.

Koncert Nikole Rokvića zakazan je za 20. jul u 20.00 časova na Kraljevom trgu.

Ovaj poznati estradni umetnik, do sada je izdao tri albuma i učestvovao na brojnim festivalima. Na prvom albumu su se našle pesme od kojih su se izdvojile “Oprosti mojoj mladosti”, “Željo moja”, “S kim si me noćas varala”, a sa drugog albuma najveći uspeh je postigla pesma “Al’ nema nas”, zatim slede pesme “Ja nisam taj”, “Dobar sam ti ja”. Nakon toga, na Grand festivalu otpevao je pesmu “Med i slatko grožđe” za koju se smatra da je postigla najveći uspeh u njegovoj karijeri. Na trećem albumu objavljuje pop pesme, koje je publika vremenom prihvatala, obzirom da je promenio muzički žanr, a pesma “Našao sam te” ostvarila je preko milion pregleda na youtube kanalu nakon tri meseca.

Bogat kuturni program i ovog leta pripremila je i Specijalna bolnica Čagota koja već već drugu deceniju, u ciklusu Kultura, umetnost, duhovnost, nauka, zdravlje, organizuje zapažene večeri sa eminentnim i kompetentnim gostima.

Letnji kulturni program u Čigoti biće obogaćen kratkim dramskim formama (mono i duodrame). Ova novina će svakako upotpuniti Zlatiborsko kulturno leto.

Program za narednu sedmicu:

Andrej Pipović,19. jul: San smešnog čoveka-monodrama
Poslednju kratku priču F.M. Dostojevskog San smešnog čoveka, dramatizovao je, režirao i izvodi Andrej Pipović (igrao je Svetog Savu u seriji Nemanjići). Priča je o tome kako je jedan samoubica pronašao smisao života. Supervizor monodrame je Mirjana Karanović.

16 – 22.jul FORMAT MALI – Izložba u organizaciji Art Centara lepih umetnosti, dizajna i zanata Beograd.

Zlatiborpress

You may also like...