Kućni ljubimci i vanredno stanje (VIDEO)

UŽICE – Čini se da je Odluka Vlade Srbije o kućnim ljubimcima i njihovom izlasku napolje naišla na najviše kritika od svih donesenih odluka od kada je proglašeno vanredno stanje u Srbiji.

Vanredno stanje menja sve – svi moraju da prilagode svoje potrebe novonastaloj situaciji. Odluka Vlade Srbije o šetanju kućnih ljubimaca u večernjim satima naišla je na brojne kritike i osude, ali se bez obzira na sve u gradu na Đetinji  ipak poštuje.

„Uglavnom šetamo sami. Poštujemo vreme. Stanujemo tu u blizini i sve je ok. Znači puno jer je navikao da izlazi, ali dobro je i ovako“, kažu Užičani.

Kućni ljubimci napolje mogu da izlaze nedeljom ujutro od 8 do 10 i uveče od 23 do 01 sat. Izgleda kao nemoguća misija objasniti psima i mačkama zašto ne mogu napolje kada za to imaju potrebu nego moraju da sačekaju određeno vreme.

„Veoma je nervozan, navikao je da ide napolje oko sedam-pola osam, a sada mora da čeka do kasno. Jedva ga trpimo u kući, ali dobro može se izdržati. Ceo dan je u stanu, nemamo terasu niti dvorište, navikla je da izlazi napolje tri puta u toku dana, sada smo sveli na dva puta. Bilo bi dobro kada mi bilo malo ranije, ali dobro je i ovako“, objašnjavaju vlasnici ponašanje svojih ljubimaca.

Neke susedne zemlje ovaj problem su rešile na drugačiji način.

„Čitala sam da su u Grčkoj odgovorni vlasnici pasa, naravno psi su čipovani i imaju svoje podatke zavedene tamo gde treba da budu zavedeni, pošalju sms i imaju 20 minuta od slanja poruke da šetaju psa. Mislim da bi to bilo krajnje korektno i bilo bi lakše i nama i njima“, poručuje jedna sugrađanka.

Bez obzira na poteškoće Užičani poštuju odluku o šetanju kućnih ljubimaca.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.