Kroz projekte do lepšeg mesta za život (VIDEO)

UŽICE – Zahvaljujući projektima koje realizuje u okviru programa „Udružimo se“ Grad Užice je i zvanično proglašen za najbolju lokalnu samoupravu u Srbiji.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave proglasilo je grad Užice za lokalnu samoupravu sa najboljom praksom u oblasti „Transparentnost i učešće javnosti u radu lokalne samouprave“ i dodelilo mu godišnju nagradu od 2,6 miliona dinara.

Ove godine građani su mogli da glasaju za tri ponuđena predloga – rekonstrukciju česme u malom parku, izgradnju dečjeg igrališta na Megdanu i rekonstrukciju fudbalskog igrališta na gradskoj plaži.

Glasanjem je odlučeno da se radi dečje igralište na Megdanu, ali i rekonstrukcija Malog parka.

„Kompletno će prema važećim standardima biti urađena podloga za buduće dečje igralište. Nabavićemo nove sprave i mobilijar, a sa uređenjm fasada i novim grafitima ovaj prostor će biti potpuno oplemenjen“, rekao je Nikola Maksimović, direktor JP „Užice razvoj“ i dodao da bi ceo posao trebalo da bude završen do kraja juna.

Kada je reč o rekonstrukciji Malog parka biće zamenjeno oko 400 kvadrata novog granita, a idejno rešenje prostora biće slično Vlajkovom platou.

„Ove godine iz gradskog budžeta izdvojeno je 10 miliona dinara plus još tri miliona koja dobijamo kao primer dobre prakse iz programa Reforma poreza na imovinu koji finansira Vlada Švajcarske“, objasnio je Miodrag Petković, član Gradskog veća zadužen za budžet.

Prošle godine u okviru Projekta „Udružimo se“ iz budžeta grada izdvojeno je pet miliona dinara, a realizovano 13 projekata na teritoriji celog grada.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.