Krkobabić: Država će uložiti u osnivanje zadruge u Slobodnoj zoni Priboj

PRIBOJ – Ministar bez portfelja zadužen za regionalni razvoj i rad javnih preduzeća Milan Krkobabić rekao je tokom posete opštini Priboj da će država uložiti 7,5 miliona dinara bespovratnih sredstava za formiranje nove zadruge u Slobodnoj zoni.

„Ovde privrednici i poljoprivredna domaćinstva koja se bave malinom, egzistiraju isključivo od toga i nešto malo od penzija, ali je i jedno i drugo malo nategnuto. Uspeli smo da sačuvamo penzije, sad moramo da radimo na malinarstvu. Hoćemo da ovde postavimo tu zadrugu”, naveo je Krkobabić.

Predsednik opštine Priboj Lazar Rvović ocenio je posetu minstara Krkobabića kao veoma značajnu za građane Priboja, jer već dugo postoji objektivna potreba da se krene ka organizovanju poljoprivrednih proizvođača.

„Razmišljali smo o specijalizovanim zadrugama za malinare, ali ima potrebe i za opštom zadrugom. U prvoj godini možemo obezbediti finansiranje jednog stručnjaka koji će se baviti neophodnim poslovima kao i prostorom za sedište zadruge. U nekoj perspektivi možemo iskoristiti prednosti naše Slobodne zone i slobodnog prostora da bi postigli bolji plasman proizvoda i samog efekta zadruge, poljoprivrednika, a i opštine. To su veliki benefiti koje sa svoje strane lokalna samouprava nudi zadrugama. Smatram da već kasnimo u tom pravcu, ali da će ova poseta i prisustvo kompetentnih ljudi pomoći da ubrzamo te aktivnosti i da već ove godine imamo konkretne rezultate po tim pitanjima”, naveo je Rvović.

You may also like...