Krizni štab :Lekari tražili zatvaranje, ali nove mere neće biti donete

BEOGRAD – Premijerka Ana Brnabić izjavila je posle sednice Kriznog štaba da nove mere neće biti donete.

„Epidemiološka situacija je nešto bolja juče i danas, iako su toliko velike da to ne izgleda tako. Prošle nedelje u ovo vreme smo imali najgori dan od 8.500 zaraženih, što govori da deluje da brojevi stagniraju i padaju. Ono što je pozitivno je što se smanjuje razlika između hospitalizovanih i otpuštenih sa lečenja“, rekla je premijerka Brnabić i dodala:

foto.zoomue

„Medicinski deo Kriznog štaba tražio je kao što ste znali da usvojimo mnogo restriktivne mere, a trenutne mere su maske u zatvorenim prostorima i na otvorenom gde nije moguće držati distancu. Ovaj deo štaba zahtevao je da najmanje 10 dana imamo mere zabrane javnog okupljanja iznad pet osoba, skraćenje radnog vremena do 17 sati za one objekte koji nisu esencijalni“, istakla je Brnabić i podsetila da imamo 2,9 milona ljudi koji su vakcinisani.

Nakon toga premijerka je izjavila da nove mere neće biti donete.

„Odlučili smo da nastavimo ovako kako smo počeli sa ovim merama u apel da je potreba vakcinacija, vakcinacija i vakcinacija. To je jedini održiv model, sve drugo je produžavanje agonije“, podvukla je Brnabić.

foto: ZooMUE

Premijerka je rekla da smo došli do 8.000 zaraženih jer se nismo vakcinisali.

„Tako smo došli do 50 preminulih dnevno. Zemlje koje imaju oko 80 odsto vakcinisanih nemaju maske, mere i imaju stabilnu situaciju, nastavila je i poručila da je medicinski deo štaba tu da savetuje.

Sednici Kriznog štaba prisustvovali su premijerka Ana Brnabić, zamenik gradonačelnika Goran Vesić, epidemiolozi Predrag Kon, Branislav Nestorović, virusolog Tanja Jovanović, Srđa Janković, doktor Zoran Bekić, Zoran Gojković i brojni drugi članovi.

Nova.s

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.