Kosjerić u znaku Evropske nedelje sporta

KOSJERIĆ – Prvog dana Evropske nedelje sporta, Kosjerić je bio domaćin održavanju čak tri sportska događaja. Maljković uručio zastavu predsedniku opštine.

Evropska nedelja sporta kosjeric

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković posetio je sportske radionice u pratnji predsednika opštine Kosjerić Žarka Đokića, a zajedno su otvorili i tradicionalnu Memorijalnu atletsku trku „Svetomir Đukić“.

Sportski izazov održan je u Gradskom parku u Kosjeriću gde su deca školskog uzrasta, podeljena u manje grupe na više lokacija, bila u prilici da da nauče nešto više o Olimpijskim igrama, olimpijskim vrednostima, ali i učešću naše zemlje na svetskoj smotri sporta. Osim što su učili o olimpijskim vrednostima, svi školarci bili su i fizički aktivni. Za đake prvake organizovan je i Olimpijski čas. Prvi deo Sportskog izazova održan j na Kopaoniku, a ove godine održava se sedmi put za redom.

Nedelja sporta
Foto: OKS/Promo

Tokom sportskog dana u Kosjeriću u Glavnoj ulici održana je i Olimpijska trka za decu školskog uzrasta. Ova trka tradicionalni je deo događaja Olimpijski dan kojim Međunarodni olimpijski komitet proslavlja svoj rođendan. Kako ove godine, usled epidemije koronavirusa nije bilo prilike da se trka održi na vreme, upriličena je danas u Kosjeriću u okviru Evropske nedelje sporta.

Svečanim uručivanjem olimpijske zastave predsedniku opštine Kosjerić Žarku Đokiću, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković najavio je Memorijalnu trku „Svetomir Đukić“ koja se više od 15 godina održava u čast osnivača Olimpijskog pokreta u našoj zemlji.

„Čast mi je da sam danas po prvi put u Kosjeriću, u kraju koji je iznedrio čoveka zasluženog Olimpijski pokret u našoj zemlji. General Đukić stvorio je Olimpijski komitet sa grupom mladih oficira školovanih u Francuskoj kako bi podigli zdravlje nacije i da bi širili viteštvo a mislim da bi danas bi svi mi trebalo da sledimo njegove ideje kako bi smo pre svega bili bolji ljudi. Drago mi je da sam ovde i da smo uprkos poteškoćama uspeli da realizujemo ove sjajne sportske aktivacije u Kosjeriću“, rekao je predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković.

“ Čast nam je što imamo podršku Olimpijskog komiteta Srbije i Ministarstva omladine i sporta i nadam se da ta podrška neće izostati ni sledeće godine. Drago nam je da će se ove godine Memorijalna trka održati, iako sa nešto manjim brojem takmičara, i nadam se da će sledeće godine taj broj biti veći kao i prethodnih godina“, istakao je predsednik opštine Kojserić Žarko Đokić .

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije uručio je i sportske rekvizite direktoru OŠ „Mito Igumanović“ Milovanu Joksimoviću.

Izvor: sportblic.rs

You may also like...

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.