Kosjerić posle zemljotresa (video)

KOSJERIĆ-Na oko 100 kuća u Ražani i Mrčiću,gde je bio epicentar sinoćnjeg zemljotresa popucali su zidovi i pali plafoni,a nekoliko porodica sa malom decom moraće da se iseli,izjavio je za ZOOMUE predsednik opštine Milijan Stojanić.

“Krizni štab je jutros zasedao i doneta je odluka da komisije za utvrđivanje štete obiđu sva domaćinstva,tako da ćemo prvu procenu štete imati do kraja dana.Do nekih mesta u kosjerićkoj opštini zbog velikog snega ne može da se priđe.Putari su na terenu i raščišćavaju sneg ,kako bi ekipe za procenu štete mogle da priđu”,rekao je Stojanić .

 

U samom Kosjeriću ,po Stojanićevim rečima,zemljotres je pričinio manju štetu na Domu kulture i zgradi policije na kojima su popucali zidovi.

U selu Rosići porodica porodica Rakić sa dvoje dece od 2 i 4 godine mora da napusti kuću zbog oštećenja.

Mira Rakić kaže  da su sinoć imali sreće što decu nisu bili stavili na spavanje u trenutku zemljotresa.

“Da smo ih stavili 10 minuta ranije da spavaju deo zida bi pao na njihov krevet i to bih možda ubilo.Sada ne znamo kuda ćemo”,priča Rakićeva.

Savo Rakić priča za ZOOMUE kako je bilo noćas.

 

“Izgledalo je kao da su zidovi počeli da se sastavljaju,koliko se treslo.Nisam po prirodi plašljiv,ali sinoć sam se uplašio.Svi smo onako goli i bosi,jer smo se bili spremili za spavanje smo izleteli napolje.Noć smo sa decom proveli u kući mojih roditelja.U svojoj više ne smemo da zanoćimo.Nadamo se da će nam opština naći neki smeštaj”,priča Rakić.

Njegovi roditelji kažu da ne pamte takav zemljotres.

“Legli smo da spavamo i samo je nešto puklo i počelo da se trese,kao da nešto prolazi ispod kuće.Počelo je sve da spada sa zida i sat i slike i čaše koje su ispadale iz visećeg dela kućinje. Mislila sam da će se sve srušiti.Izašli smo napolje i dva sata nismo smeli da uđemo u kuću”,priča Milena Rakić .

Dragomir Rakić kaže da je na kući sinovljeve porodice spao i krov i da čekaju komisiju da proceni da li je kuća za upotrebu,a njihov komšija Dragivoje Maksimović ,čija kuća je novija i nije oštećena,kaže da je strah ušao u meštane .

“U poslednjih desetak dana  je bilo više potersa i plašimo se da se ne desi neki još jači koji će nas sravniti.Nek se na ovome zavši i biće dobro”kaže Maksimović.

 

Pored zemljotresa jačine  4,6 Rihterove skale sinoć je u okolini Kosjerića registrovano još tri potresa slabijeg intenziteta.

ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.