Kosjerić dobija novi most

KOSJERIĆ – U Kosjeriću su počeli pripremni radovi na izgradnji mosta preko Skrapeža za šta je Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima obezbedila 63,5 miliona dinara.

Uklonjene su instalacije za vodovodnu i elektromrežu, ukopane „stope” za noseće stubove, a počelo je i postavljanje metalne konstrukcije. Po završetku ovog posla, najavljeno je rušenje mosta koji je ujedno služio i kao kraća veza između Valjeva i Užica, preko Crnokose.

Stari most je izgrađen posle Drugog svetskog rata i zub vremena ga je oštetio, a dokusuren je tokom poplava iz 2014. i 2015, posle kojih su stručnjaci procenili da je rekonstrukcija neizvodljiva.

„Neimari će produbiti korito reke, s obzirom na to da će novi most biti širi, imaće dva kraka koji će ga povezivati sa okolnim saobraćajnicama, a planirane su i pešačke i biciklističke staze. Iznad reke, u sastavu mosta, biće izgrađen i javni parking koji će koristiti i gosti ovdašnjeg hotela „Olimpik“, kaže predsednik Kosjerića Žarko Đokić.

Dok bude trajala izgradnja novog prelaza, vozači će koristiti most nizvodno iz pravca Požege, kod Pupića vile, dok će pešacima na raspolaganju biti onaj gvozdeni, koji grad povezuje sa Železničkom stanicom i industrijskom zonom. Zbog radova u gradskom jezgru, tradicionalna turistička manifestacija nazvana „Čobanski dani” – koja ove godine obeležava 40 godina postojanja – u julu će biti održana na novoj lokaciji, na Brdo gradu, gde je i utemeljena 1980.

Večernje novosti, ZOOMUE

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.