Košarkaši Slobode pregazili Napredak

UŽICE – Sloboda je na domaćem terenu u utakmici 23. kola Druge muške lige, u petak 23. marta pobedila ekipu Napretka iz Aleksinca97:69 (33:20, 23:18, 27:12 14:19).

Prvo poluvreme bilo je sigurno i najbolje poluvreme košarkaša Slobode ove sezone. Sve je funkcionisalo na zaista visokom nivou. Šut je ‘radio’ besprekorno (6/7 trojke u prvoj četvrtini, 9/14 poluvreme), odbrana vrlo pokretljiva, angažovana, napad tečan i smislen, dosta lepih asistencija…što pored ležernih gostiju i nije bilo teško. Roganović odličan u organizaciji, Riboškić je pogadjao trojke u vrlo visokom procentu, kapiten Andjić izuzetno raspoložen, centar Ilić i Žunić takođe. Košarkaši Napretka vidno indisponirani, u odbrani ležerni, spori, kasnilo se na sve strane…u napadu dekoncentrisani i neprecizni. Šikman neprepoznatljiv, jedini koliko-toliko raspoloženi bili su plejmejker Stanisavljević, i do povrede, čini mi se prsta ruke, četvorka gostiju Danilović. Na poluvremenu sasvim zasluženo ubedljivo vodjstvo domaćih 56:38.

I u drugom poluvremenu utakmica je bila ‘jednosmerna ulica’. Košarkaši Slobode rutinski su odradjivali posao, i konstantno povećavali prednost do konačnih i ubedljivih 97:69.

Vrlo dobre partije u ekipi Slobode pružili su Roganović, Riboškić, Andjić i Ilić, ostatak ekipe je, takođe, imao svoje dobre momente (Miličević, Žunić…).Koševe za Slobodu postigli su Mladenović 9, Anđić 15, Riboškić 16, Radović 3, Miličević 8, Žunić 13, Ilić 18 i Roganović 15.
Kod skromnih, nezainteresovanih gostiju nešto bolji od ostalih bili su Stanisavljević i Miladinović.

Izvor: KK Sloboda

You may also like...