Košarkaši Zlatibora posle produžetaka pobedili Planu

VELIKA PLANA – Borbenost, velika želja za pobedom i sreća koja je i ovoga puta pomogla hrabrima , doveli su igrače Zlatibora do izuzetno značajne pobede posle prave drame u finišu i velike neizvesnosti. Plana-Zlatibor  70:73 (25:9,14:21,16:15,6:16,9:12)

 Bila je to jedna utakmica sa puno grešaka i dosta uzbuđenja.Teška i za igranje i za gledanje.Zlatibor je kockao svoj plasman u KLS ali su se na kraju karte ipak poklopile.
Jako loše su Čajetinci ušli u utakmicu, puno grešili i bili izvan svakog ritma u prvom periodu tako da je domaćin došao do 16 poena prednosti.Malo su se prenuli gosti u drugih deset minuta ali je domaćin sve pogađao i na odmor otišao sa 9 poena viška (39:30).
Krenuo je Zlatibor dobro u nastavak i smanjio na 45:41 ali je opet usledio pad i posle trideset minuta igre na semaforu je stajalo 55:45. Zebnja od poraza uvlačila se u malobrojnu ali bučnu grupu navijača Zlatibora.Plana je bila veoma motivisana da uzme skalp još jednoj vodećoj ekipi.Posle tehničkih greški domaćinu i angažovanije igre Zlatibora , prednost Plane je opet svedena , ovoga puta na 55:51.I tada počinje prava drama ali rasplet se i dalje očekivao.Kojić sa dve pogođene trojke daje snagu i realnu nadu saigračima da se ipak može do pobede. Tek na minut ipo do kraja Zlatibor je prvi put došao u vođstvo (59:61).Onda je Vulić promašio polaganje, Mukanović izgubio loptu i napravio nameran faul ali domaći igrači nisu uspeli da za 17 sekundi postignu koš i otišlo se u produžetke.(61:61).Odličnu odbranu su tada odigrali igrači Zlatibora ali nizvesnost i to još veća čekala nas je u dodatnih pet minuta.
Mukanović je ubacio trojku a Čabrilo je to odmah vratio, da bi Bogdanović posle sedam promašaja ubacio za tri poena i doveo domaćina do prednosti od 69:66 na 47 sekundi pre kraja.Činilo se da plasman u najviši rang dolazi u pitanje ali je Marić pogodio uz faul za bacanje i bilo je 69:69. Igralo se još 39 sekundi.Odbranjen napad i faul nad Marićem koji je precizan i miran i Zlatibor vodi 71:69. Na 9 sekundi do kraja Strinčević promašuje drugo bacanje a Kojić daje oba bacanja i postavlja konačan rezultat (70:73).Pokušavaju domaćini da pogode za tri poena ali lopta stiže samo do prvog obruča i bodovi odlaze u Čajetinu.
Preživeo je Zlatibor ovo gostovanje i najveće iskušenje do sada .KLS je sve bliže ali iznenađenja vrebaju na svakom koraku.
Loše su igrači pobedničke ekipe šutirali na ovom susretu,izgubili su dosta lopti ali ipak su trijumfovali i to je najvažnije.Kod Zlatibora najefikasniji su bili Marić i Vulić, a kod Plane Bogdanović, Arsić i Čabrilo.

TSC Plana Gledalaca: 300 Sudije: Heđeši,Marković,Orešković
Plana: Božilović, Ćirić 8, Bogdanović 18,Stepanović , Ilić 2, Starinčević 13, Čabrilo 15, Despotović, Pavlović, Marić, Arsić 16
Zlatibor: Tmušić, Mukanović 10, Đuričić, Brašanac, Stanisavljević 8, Kojić 9, Vulić 19, Smolović 2, Marić 21, Radić 4, Čorbić
D.Milojević

You may also like...