Konvencija DSS-a u Užicu (video)

UŽICE-Članstvo u Evropskoj uniji Srbiji ne donosi nikakvu korist već samo veliku štetu, poručio je dr Vojislav Koštunica, predsednik DSS na predizbornom skupu u Užicu predstavljajući program političke neutralnosti.

 

On kaže da u pregovaračkom okviru sa Evropskom unijom doslovno stoji da vreme trajanja pregovora nije odredjeno, a istovremeno ni ishod pregovora nije garantovan.
Odgovarajući na pitanje da li se Srbiji isplate evropske integracije tvorac ideje političke neutralnosti naveo je samo gubitke: 1,5 milijardi evra manje  na carinama od potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, poništava se Sporazum o slobodnoj trgovini sa Rusijom, ukidanjem carina na proizvode iz EU preti uništenje srpske poljoprivrede.
„Da bismo sačuvali obraz i dostojanstvo taj put se mora prekinuti“, rekao je Koštunica predstavljajući program „Ekonomija političke neutralnosti.On je dodao da DSS ovim izborima nudi novu državnu politiku, politiku dogovora o budućnosti Srbije.Politička neutralnost je drugo ime za slobodu Srbije i njenih građana, zaključio je Koštunica. 
„Na listi za poslanike DSS Zlatiborski okrug ima dvanaest  kandidata, a grad Užice četiri, to je i čas i obaveza, ali i dokaz da smo dobro radili“, kaže Branko Gavrilovic, jedan od kandidata za poslanike. „Pre godinu i po hrabro smo ušli u vlast i pomerili standarde u socijalnoj politici. Zato verujem da će nam gradjani ponovo ukazati poverenje, a naš zadatak je da nastavimo politiku koju je Vojislav Koštunica vodio od 2006.da 2008. godine  kada je u grad Užice uloženo 28 miliona evra direktnih investicija“-zaključio je Gavrilović.
Potpredsednik DSS, dugogodišnji predsednik Opštine Čajetina, Milan Stamatović rekao je da je ova stranka  jedina opozicija režimu. Podsećamo da je zahvaljujući Vladi Vojislava Koštunice Srbija vojno neutralna i da će takva i ostati, kaže Stamatović. „Ulaskom u Evropsku uniju Srbija ne  može izbeći uvlačnje u NATO, kažu da je sada pravi trenutak da se promeni ustav, a on će zaista i doći ako Brisel i Vašington dovedu  na vlast stranke koje će da rade po njihovom  diktatu“, poručio je Milan Stamatović.
 ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.