Konstituisana Skupština grada,Branislav Mitrović predsednik (VIDEO)

UŽICE-Branislav Mitrović izabran je za predsednika Skupštine grada u drugom mandatu,kao i sekretar Skupštine Slađana Mitrović ,na današnjoj konstitutivnoj sednici koja je održana u užičkom Narodnom pozorištu.Za Mitrovića je glasalo 47 ,a protiv njegovog izbora bilo je 16 odbornika .

Branislav Mitrović,predsednik pokreta Pozitivno Užice ,izabran je kao odbornik sa liste “ Aleksandar Vučić -za našu decu „,a u pretstojećem mandatu najavio je da potpunu digitalizaciju rada Skupštine do kraja godine.

„Bićemo jedna od prvih Skupština koja će na potpuno elektronski način funkcionisati i biti mnogo više transparentna u radu.Jedino povećanjem transparentnosti i javnosti možemo povratiti poverenje građana u institucije“ ,istakao je Mitrović.

Za njegov izbor nisu glasali odbornici Zdrave Srbije.

„Nismo podržali predlog za izbor predsednika Skupštine grada ,jer smo videli u prethodne 4 godine šta znaju.Zdrava Srbija će u Užicu biti opoziciona partija i radiće na tome da zajedno sa građanima promenimo konačno neke stvari u gradu“ ,izjavio je odbornik ove stranke Vladan Virijević.

Odbornici SPS-a glasali su za izbor predsednika Skupštine grada,ali nisu hteli da komentarišu njihovo buduće učešće u izvršnoj vlasti.

„SPS nema opterećenje da li će biti u izvršnoj vlasti ili u opoziciji.O tome će odlučiti Srpska napredna stranka koja je dobila najveće poverenje građana.Obaveza svih odbornika SPS je da uvek rade u interesu građana“ ,rekao je odbornik SPS Neđo Jovanović.

U užičkom lokalnom parlamentu danas su verifikovani mandati odbornicima iz 10 političkih partija i 2 pokreta.Od ukupno 67 odbrornika najviše ima koalicija oko SNS-a 41,Zdrava Srbija ima 15,SPS 7 i po 2 Spas i Užička odbrambena liga.

Konstitutivna sednica otpočela je minutom ćutanja povodom smrti bivšeg gradonačelnika Užica Saše Miloševića.

Naredna sednica Skupštine grada održaće se 21.avgusta na kojoj će biti izabrani gradonačelnik,njegov zamenik,Gradsko veće i ostala radna tela Skupštine grada.

You may also like...