Konstantne pobede(VIDEO)

UŽICE – Košarkaši Slobode su ostvarili svoju 13 pobedu po redu i sigurno drže poziciju broj jedan u 2. muškoj košarkaškoj ligi.

Utakmicu 14.kola između Slobode i Konstantina pratilo je oko 250 gledalaca i u ovoj u ovom meču domaćin je tražio nastavak dobrih rezultata iz prvog dela prvenstva. Gosti su u Užice doputovali sa ne baš sjajnom pozicijom na tabeli i sa podmlađenim sastavom pa se od početka videlo da imaju male šanse za dobar rezultat. U uvodnim minutima utakmice dominirali su Petar Marić i Miroslav Radić pa je Sloboda veoma lako došla do vođstva od 12:3 da bi u poslednja dva minuta utakmice semafor pokazivao rezultat 22:6. Gosti su nekako konsolidovali pa je prva četvrtina pripala domaćinu 24:14. Kao da su košarkaši Slobode pomislili da će lako završiti posao pa sledi period igre u kom gosti više prete i konstantno smanjuju razliku koja je u 15.minutu iznoslila -6 (30:24). Otašević je bio polovičan sa linije slobodnih bacanja kao i Marić za 32:26, da bi centar Slobode u 17. minutu presekao jedan napad Nišlija i naterao goste na namernu ličnu grešku. Marić pogađa oba slobodna bacanja a Mladenović ga ponovo šalje na isto mesto odakle Marić još jednom biva polovično uspešan. U ovom delu igre ubedljivo najbolji pojedinac je bio Marić sa 18 poena a domaćin se nije proslavio u šutu za 1 poen (10/19). Pogođena je samo jedna trojka iz 4 pokušaja dok su na drugoj strani gosti od 13 šuteva van linije 6,75 bili uspešni 5 puta. 2/4 je dobila ekipa Konstantina 18:17 pa se na poluvreme otišlo rezultatom 41:32.

U prva tri minuta nastavka utakmice gosti nisu poentirali a Sloboda je ubacila sedam poena za 48:32. Tokom trećeg perioda košarkaši Slobode su stezali odbranu i na drugoj strani lako rešavali napade dok su se gosti ispucavali za tri poena pa domaćin veoma brzo ide na maksimalnih +20 (62:42) da bi do kraja ta prednost porasla na +23 (70:47). Poslednju deonicu za Slobodu kao starteri su počeli golobradi Milićević, Trajković, Ilić, Ćubić i Krstić jer je Lučić želeo da i oni osete takmičarsku atmosferu. Ponuđenu priliku oni su maksimalno iskoristili i Slobodina prednost nijednog trenutka nije dolazila u pitanje. Ilić je dominirao pod košem dok su ostali dečaci svojom željom i htenjem pokazali da se na njih može ozbiljno računati. Na kraju očekivana i više nego zaslužena pobeda lidera 2.muške košarkaške lige Srbije, 89:63. Najefikasnji u redovima Slobode bili su Simić sa 22 i Marić sa 21 poenom. Odmah za njima je Trajković sa 17 i Ilić sa 13 postignutih koševa. Kod gostiju se istakao Mladenović koji je ubacio 16 dok je Dojčinović postigao 10 koševa. Domaćin je izveo 37 slobodnih bacanja a bio je precizan samo 25 puta. Za dva poena imali su procenat 59% (26/44) a za tri 38% (5/13).

U narednom kolu Sloboda gostuje u Zrenjaninu Proleter Naftagasu.

 

You may also like...