Konkursa za sufinansiranje mera energetske efikasnosti (video)

UŽICE – Za sufinansiranje mera energetske efikasnosti na porodičnim kućama, grad Užice je raspisao konkurs koji traje do 19. aprila.

Na konkurs se mogu javiti sva fizička lica, vlasnici kuća u prve tri gradske zone, sa prebivalištem na području grada Užica za sufinansiranje nabavke i ugradnje materijala za izolaciju spoljnih zidova, nabavku i ugradnju stolarije sa odgovarajućim termičkim svojstvima, nabavku kotlova ili etažnih peći na drvni pelet i nabavku kotlova za gas.

Po rečima Dunje Đenić, članice Gradskog veća, za ove namene grad je i ove godine opredelio osam miliona dinara iz budžetskog fonda za zaštitu životne sredine.

Za nabavku i ugradnja i materijala za izolaciju predviđeno je tri miliona dinara, maksimalno do 120.000 dinara sa PDV-eom po objektu, odnosno 50 posto iznosa po objektu.

Ovaj konkurs grad sprovodi treću godinu i do sada je izazvao veliko interesovanje kod naših sugrađana. Prošle godine bilo je podneto preko 170 prijava, a ove godine očekujemo da će ih biti i više,- istakla je Dunja Đenić, na današnjoj konferenciji za novinare, podsećajući da je svaki korisnik dužan da po obavljenom poslu podnese zahtev za povraćaj sredstava i dostavi dokaz o završetku radova, najkasnije do 15. oktobra ove godine. Tehnički izveštaj o završenim radovima uradiće gradski energetski menadžer, a posle toga, u roku od 30 od dana podnošenja zahteva, korisnicima će biti sproveden povraćaj sredstava.

Prijave na konkurs mogu se podnositi poštom ili u kacelariju br. 9 Gradske uprave. Konkurs je objavljen je na sajtu grada i u užičkom nedeljniku “Vesti”, sva dokumentacija je dostupna u Službi za zaštitu životne sredine koja se nalazi u Ulici “Petra Ćelovića”, u tkz. šarenoj sali.

Rang listu prispelih prijava uradiće Komisija koju formira gradonačelnik, u roku od 45 dana od dana završetka konkursa.

Đenićeva je istakla da će se u narednom periodu iznaći i način da na konkursu naredne godine mogu učestvovati i građani koji žive u stambenim zgradama.

You may also like...