Konkurs za sve sa inovativnim idejama (VIDEO)

UŽICE-Do 30.aprila otvoren je konkurs za najbolju tehnološku inovaciju u ovoj godini.Takmičenje ,koje je danas predstavljeno u Regionalnoj privrednoj komori Užice,promoviše preduzetnički način razmišljanja i ponašanja tako što daje edukativnu i finansijsku podršku svojim takmičarima na teritoriji Srbije.Takmičenje organizuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije u saradnji sa Fakultetom tehničkih nauka iz Novog Sada, Privrednom komorom Srbije, Zavodom za zaštitu intelektualne svojine i RTS-om.

Koordinator takmičenja Vojin Šenk istakao je da na konkurs treba da se jave svi koji imaju inovativni proizvod .Svi kandidati proći će obuku na kojoj će naučiti kako da svoj proizvod prilagode kupcu.

„Kako naći prvog kupca u situaciji kada nemate reference je ono što kandidate učimo na našim obukama.takmičenje je zato samo formalno takmičenje,a u stvari je jedna velika radionica u kojoj ljudi uče kako da uspeju sa svojim inovativnim poslovanjem“,rekao je Šenk.

Dragan Povrenović, koordinator projekta „Inovacije“ od 2005. godine, objašnjava da  svi koju dođu do finala ukoliko primene sve što su naučili tokom obuke,sutra već mogu biti potpuno spremni za tržište.

„Pobednici koji su osnovali svoje kompanije i izašli sa svojim inovacijama na tržište u jednoj godini ostvaruju daleko veći profit nego što su sva uložena sredstva do sada koja je država uložila u organizaciju i uspostavljanje ovog takmičenja“ , ističe Provenović.

Od 2005. do 2016. godine obučena su 6.974 studenta, inovatora, istraživača, visokotehnoloških preduzeća i inventora za osmišljavanje i pokretanje sopstvenog poslovanja na bazi sopstvene invencije.Osnovano je 75 visokotehnoloških preduzeća.Za nagradni fond je izdvojeno 75.000.000 dinara, a podeljene su i mnogobrojne specijalne nagrade institucija i lokalnih samouprava.Edukacija je sprovedena kroz 340 treninga, a napravljeno je 878 biznis i marketing planova i poslovnih modela.

You may also like...