Komšijski derbi (VIDEO)

UŽICE – Peto kolo Košarkaške lige Srbije donosi komšijski derbi koji se igra u Čajetini između Zlatibora i Slobode.

Košarkaši Slobode su u prva četiri kola ostvarili tri pobede i jedan poraz, baš kao i njihov naredni protivnik Zlatibor. Vladimir Lučić prepušta ulogu favorita domaćoj ekipi jer kako kaže imaju roster vredan respekta, a u prilog tome idu i rezultati. Oni su u svojim pobedama nad Novim Pazarom, Vojvodinom i Metalcem na svakoj utakmici postigli preko 100 poena, odnosno 330 ukupno. To govori da se radi o dobroj ekipi sa dosta dobrih šutera, ali im ne manjka ni igra pod košem.

Opasnost vreba iz svih pozicija, a najbolji strelac Zlatiboraca na početku prvenstva je Vorkapić sa prosekom od 15.5 poena po utakmici. Bogdan Riznić je najbolji skakač sa 5.5 skokova po utakmici a najviše asistencija deli Popović, 10.8 po utakmici. Ali na drugoj strani i Sloboda ima svoje adute što je pokazala u utakmici protiv Borca kada je bila u igri svih 40 minuta. Mladost, agresivnost, jaka odbrana i tranzicija bi trebale da budu stvari na kojima će zasnivati svoju igru, pa šta bude. Dušan Kutlešić je još uvek tu, i velika je stvar što igrač takvog kvaliteta brani boje Slobode. Mlad ali i iskusan kada su ovakve utakmice u pitanju i on će uz Petra Marića biti jedan od onih koji treba da povuče ekipu.

Sve u svemu čeka nas jedna zanimljiva utakmica, verovatno sa dosta poena pa ko voli nek izvoli. Utakmica se igra u novoj hali u Čajetini sa početkom u 18 sati.    

You may also like...