Kompanija Pauer Čajna radiće obilaznice oko Požege,Užica i tunel Kadinjača

BEOGRAD-Kineska kompanija Pauer Čajna koja uveliko gradi u Srbiji, potpisala je ugovore o novim poslovima.
Potpisan je komercijalni ugovor o projektovanju i izvođenju radova na izgradnji pristupne saobraćajnice Gornji Milanovac – petlja Takovo i Okvirni sporazum o realizaciji projekata izgradnje obilaznica oko Požege, Užica, Loznice i tunela ispod prevoja Kadinjača.

Pristupna saobraćajnica Gornji Milanovac – petlja Takovo duga je 9,4 kilometra, od čega će na deonici od “Tenka” do Klatičeva biti izgrađeno 4,7 kilometara novog puta, a od Klatičeva do Takova biće rekonstruisano 4,7 kilometara postojećeg puta.

Radovi bi trebalo da počnu u aprilu naredne godine, a koštaće 30 miliona evra. To je najveće ulaganje u saobraćajnu infrastrukturu u Gornjem Milanovcu poslednjih nekoliko decenija.

Obilaznica oko Gornjeg Milanovca trebalo bi da bude završena 2023. godine, a u prvom kvartalu 2024. obilaznice oko Užica (oko 30 kilometara), Požege (3,8 kilometara) i Loznice (13,6 kilometara).

foto.grad uzice

Tunel ispod Kadinjače (1,2 kilometra) biće završen 2025. jer je to veliki i komplikovan projekat u vrednosti 60 miliona evra.

Na potpisivanju ugovora predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je: “Ovo nije lak posao za jednu kompaniju, zato što ovo nije jedna deonica autoputa koju skupo plaćate već je rasuto širom Srbije. Razumemo da to za njih nije jednostavno, ali je referenca za njih za budućnost i nešto što je veoma važno za ljude”.

Pauer Čajna je angažovana i u najvećem do sada infrastrukturnom projektu u Srbiji, izgradnji beogradskog metroa, čija je vrednost nekoliko milijardi evra.

Direktor Pauer Čajne za Srbiju Jang Bo je rekao da su svesni kakav značaj ovi projekti imaju za poboljšanje saobraćajnih uslova u zapadnim i jugozapadnim krajevima Srbije i zato će nastojati da sve poslove obave kvalitetno i efikasno, koristeći svoje tehničke i izvođačke mogućnosti, kao i uspešna iskustva u realizaciji projekata u Srbiji, Evropi i širom sveta.
Beta

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.