Komisija utvrdila da nema poremećaja na tržištu otkupa maline prošlogodišnjeg roda

BEOGRAD-Komisija za zaštitu konkurencije nije utvrdila poremećaje na tržištu otkupa maline, roda 2017. godine, koji bi mogli biti rezultat sprečavanja, ograničavanja ili narušavanja konkurencije od strane učesnika na tom tržištu, saopštili su iz te Komisije nakon analize uslova konkurencije na tržištu otkupa i izvoza tog voća u Srbiji.

Kako se navodi u saopštenju analiza je takođe ukazala na brojne probleme sistemske prirode sa kojima se sučeljavaju kako proizvođači, tako i otkupljivači malina. Ovakvi problemi, prema shvatanju Komisije, zahtevaju angažovanje svih relevantnih institucija na pronalaženju dugoročnog i održivog rešenja, kako se opstanak ove veoma važne grane voćarstva, koja donosi značajne prihode od izvoza.

Komisija je sprovela analizu u težnji da ispita postojanje osnovane pretpostavke o postojanju povrede konkurencije na tržištu otkupa malina od strane otkupljivača, odnosno hladnjačara, na osnovu koje bi mogli da, kako navode, u skladu sa svojom nadležnošću, pokrenu ispitni postupak po službenoj dužnosti.

You may also like...