Kolekcionar iz Užica (video)

UŽICE -Retko ko se može pohvaliti zbirkom koja ima više od 10.000 fotografija. Radomir Pantelić iz Užica, ima takvu zbirku. Uz to, on je i numizmatičar, antikvar i filatelista.  Sve što je prikupio čuva u prostoru, koji je nazvao „ZLATNI EHO“.
U dve male prostorije prizemlja, kuće u kojoj je odrastao, smeštene su hiljade fotografija. Njegovi fotoaparati beležili su ljude, događaje, prirodu. Za neke fotografije, poput lisice, koja je izgubila bitku sa prirodom, prelazio je i više od 150 kiliometara.
 U Radomirovom malom casrtvu, koje odiše prošloću, mogu se naći i bakrač iz Turskog perioda, kao i razni predmeti, koji podsećaju na godine za nama. Pored brojnih fotografija, posebno mesto zauzima i jedna gramofonska ploča, reč je o prvom zapisu „Užičkog kola“ na vinilu.
Takođe, filatelija i numizmatika su sfere interesovanja ovog užičkog penzionera. Poseduje zavidne kolekcije novčanica kao i poštanskih markica.
 Radomir kaže da je sve ovo sakupljao čitavog života. Na žalost, nije primetio ni u bližoj porodici, da je neko od mladih zainteresovan da nastavi oni što je on radio. Ipak, umetnost koja je njega pronašla, kako on kaže, možda će za nekoliko godina, pronaći i njegovog naslednika.
ZooM 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.