Ko ode na selo dobija ugovor i kuću, ali i druge podsticaje

BEOGRAD-Prvih 14 ugovora o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća, sa okućnicama, potpisano je u Palati Srbija. Najavljeno je da će se porodicama koje odu na selo pomoći i drugim podsticajima.Kupovina seoskih kuća je samo jedan od koraka koji treba da pomognu mladima da se vrate i ostanu na selu. Resorni ministar Milan Krkobabić je podsetio da su im na raspolaganju i sredstva za zadruge, otvaranje malih porodičnih preduzeća, samostalnih zanatskih radnji, etnoturizam. Najavljuje i dodatne podsticaje.

Muškovina kod Nove Varoši
Foto: ZooMUE

„Neće to biti krediti. Ljudi, kredit je loš drug, to je kamen o vrat, obaveza, hipoteka, ali ti podsticajni programi moraju da daju mogućnost ljudima da u prvim godinama potpuno relaksirano stupaju. I biće ih. Hoćemo da dobijemo našeg čoveka, našu ženu sa njihovim poslovima u njihovoj kući da ne zavise ni od koga“, rekao je Milan Krkobabić, ministar za brigu o selu.

Konkurs za kupovinu kuća na selu otvoren je do 1. novembra, a država je izdvojila 500 miliona dinara. Prosečna starost potpisnika prvih ugovora je 35 godina. Njihova obaveza je da se u roku od 45 dana usele u kuće.

RTS

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.