Kisić: Da se u Bajinoj Bašti rađa više dece

BAJINA BAŠTA-Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić posetila je opštinu Bajina Bašta, gde je razgovarala sa rukovodstvom ove opštine i posetila predškolsku ustanovu „Neven“, gde su u toku radovi na proširenju kapaciteta.

Kisić je sa predsednicom opštine Vesnom Đurić razgovarala o pronatalitetnim merama koje se sprovode u ovoj opštini, kao i o budućoj saradnji u cilju poboljšanja demografske slike u ovoj delu Srbije.

Foto..Ministarstvo za brigu o porodici i demografiji

„Bajina Bašta se, kao i mnoge druge opštine, susreće sa fenomenom depopulacije i starenja stanovništva. Svake godine ovde se rodi nešto malo manje od 200 beba“, navela je Kisić i dodala da ova opština realizuje brojne mere pronatalitetne politike, među kojima su finansijska podrška nakon rođenja svakog deteta, obezbeđen prevoz do škole i druge podsticajne mere kada je u pitanju roditeljstvo.

Ministarka Kisić je izrazila nadu da će proširenje kapaciteta predškolske ustanove „Neven“, za šta je opština izdvojila značajna sredstva, biti jedan od podstreka da se u Bajinoj Bašti rađa još više dece.

Predsednica Vesna Đurić istakla je da se opština trudi da raznim pronatalitetnim merama, za čiju realizaciju se izdvajaju značajna sredstva, podstakne rađanje dece.

„Trudimo se maksimalno da unapredimo demografsku sliku naše opštine i ja se nadam da će buduća saradnja opštine i Ministarstva, o kojoj smo pričali sa ministarkom Kisić, i zajednički projekti doprineti da imamo još bolje rezultate“, navela je Đurić.

Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.