Kirbi u Zlatarici na planinskom doručku

ZLATAR-Ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi posetio je danas prvu specijalizovanu prodavnicu lokalnih proizvoda „Zlatarica“ na Zlataru. U „Zlatarici“ su predstavljeni proizvodi lokalnih proizvođača koji su korisnici žiga garancije „Planinski doručak“.

 

Uspostavljanje ovog žiga garancije za  proizvode koji potiču sa Zlatibora, Tare i Zlatara realizovala je Regionalna razvojna agencija (RRA) Zlatibor, uz finansijsku podršku USAID Projekta održivog lokalnog razvoja.

Žigom garancije kvaliteta ,,Planinski doručak“  garantuje se kvalitet prerađevina od mesa, mleka, voća, lekovitog bilja, žitarica, meda; kao i rukotvorina i usluga ishrane u ugostiteljskim objektima.

Ministarstvo turizma prepoznalo je vrednost ovog koncepta i brendiranje lokalnih prehrambenih proizvoda kao primer najbolje prakse u industriji, a Turistička organizacija Srbije (TOS) odlučila da „Planinski doručak“ promoviše širom zemlje, kao i u okviru paviljona Srbije na međunarodnoj izložbi hrane Milan Expo 2015. u Italiji.

Prilikom posete Zlataru ambasador Kirbi sastao se i sa vlasnikom hotela „Zlatarski Zlatnik“ i „Zlatarice“, Željkom Topalovićem, uz degustaciju planinskog doručka.

ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.