Kinezi zainteresovani za razvoj Ponikava

BEOGRAD-Kineski ambasador u Srbiji Li Mančang potvrdio je da je kineska kompanija „Čajna Šandong“ zainteresovana za razvoj aerodroma Ponikve kod Užica. Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović je navela da to ministarstvo želi da razvija sve male aerodrome u Srbiji.

Li Mančang je odgovrajući na pitanja novinara podsetio da kompanija „Čajna Šandong“ učestvuje u izgradnji Koridora 11 u Srbiji, kao i da je zajedno sa njihovim predstavnicima prošle nedelje posetio Užice i aerodrom Ponikve.

Grad Užice je ranije objavio da je Kinezima tom prilikom bio najzanimljiviji projekat za osposobljavanje aerodroma Ponikve i njegovo stavljanje u komercijalne svrhe, ali i saradnja na projektu izgradnje ekskluzivnog hotelskog smeštaja na Tari.

Zorana Mihajlović je rekla da je u interesu države da razvija sve aerodorme u Srbiji, a posebno one male.

Dodaje da treba rekonsturisati put do aerodroma Ponikve „pošto je sada potrebno sat i po da bi se do njega došlo“, kao i da je potrebno uložiti najmanje 50 miliona evra u aerodrom Ponikve.

Ističe da će ministarstvo podržati grad Užice koje je vlasnik tog aerodroma u cilju razvoja privrede i turizma u tom delu Srbije.

Tanjug

You may also like...