Kinezi zainteresovani za požešku Budimku (video)

POŽEGA-Kineski investitori zainteresovani su za ulaganja u srpsko voćarstvo,izjavio je ministar poljoprivrede Dragan Glamočić tokom današnje posete fabrici Budimka u Požegi.Ministar je Budimku posetio zajedno sa investitorima iz Kine.

„Potencijalni investitori iz Kine zainteresovani su za ulaganja u voćarski sektor,a Budimka jedino uz pomoć novih investicija može ponovo postati lider na tržištu“,rekao je Glamočić.
Privrednici iz Kine su se ovom prilikom upoznali sa proizvodnim kapacitetima Budimke,jednog od nekada vodećih srpskih proizvođača marmelade,džemova,sokova i konzerviranog voća.
Ministar je ukazao da je poljoprivreda jedan od najvećih potencijala u Srbiji i ocenio da su zato neophodna ulaganja u prehrambenu industriju,koja zemlji godišnje donosi više od dve milijarde evra od izvoza.
Prema njegovim rečima,Vlada ima potencijal da nastavi borbu protiv korupcije i da nastavi sa privlačenjem investitora kako sa Istoka,tako i sa Zapada.
„Samo tako možemo postati atraktivno tržište za nove investicije“,poručio je Glamočić.
Požečka Budimka je 2008.godine privatizovana,a 2010. je ugovor o privatizaciji raskinut.Preduzeće je u restruktuiranju.Trenutno u fabrici radi oko 100 radnika,a poslednje četri godine posluje sa dobitkom
.ZooM


You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.