Kinesko-srpski sportski park (VIDEO)

UŽICE – Na Pori je danas svečano otvoreno igralište kod vrtića „Jihai Mama Vong“ koje je renovirano donacijom bratskog grada Harbina u vrednosti od oko 300 hiljada evra.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković, zahvaljujući delegaciji Harbina na donaciji, podsetio je da je opremanje mobilijarom košarkaškog i fudbalskog igrališta i Parka prijateljstva spravama za vežbanje, dogovoreno prilikom bratimljenja Užica i Harbina pre godinu dana.     

„Oni su tada pokazali da za njih istinski važi princip „rečeno – urađeno“. U najkraćem mogućem vremenu u naš grad je stigla najmodernija oprema zahvaljujući kojoj je ovaj deo Pore postao sportsko-rekreativni kompleks“, naveo je Petković.

„Ovo je simbol prijateljstva naša dva bratska grada i nadam se da ćemo imati saradnju u mnogim drugim oblasatima“, rekao je Zhao Ming iz Narodnog kongresa Harbina.

Zhao Mingu je uručen dres GFK „Slobode“, a delegacije Harbina i Užica obišle su i Harbinsku ulicu, zajedno su posadili drvo prijateljstva u dvorištu vrtića „Jihai Mama Vong“, a mališani iz vrtića su izveli prigodan program.

You may also like...