Kineski ambasador u Srbiji Li Mančang posetio Užice

UŽICE – Zamenik gradonačelnika Užica Nemanja Nešić zajedno sa saradnicima je iskoristio priliku da kineskoj delegaciji predstavi projekte koji bi mogli biti predmet saradnje ove kineske kompanije i Grada Užica.

Kineski ambasador u Srbiji Li Mančang i Liu Džičeng, generalni menadžer kompanije China Shandong International Economic & Technical ogranak Beograd boravili su u nezvaničnoj poseti Užicu.

Nemanja Nešić zajedno sa saradnicima je iskoristio priliku da kineskoj delegaciji predstavi projekte koji bi mogli biti predmet saradnje ove kineske kompanije i Grada Užica. Inače, kompanija China Shandong International Economic & Technical ogranak Beograd je prisutna u Srbiji, gde izvodi radove na izgradnji Koridora 11 i to na deonicama Lajkovac-Ljig i Obrenovac-Ub čiji završetak se očekuje do kraja godine.

Među nekoliko predstavljenih projekata, gostima je najzanimljiviji bio projekat vezan za osposobljavanje aerodroma Ponikve i njegovo stavljanje u komercijalne svrhe ali i saradnja na projektu izgradnje ekskluzivnog hotelskog smeštaja na Tari.

Sa kineskim ambasadorom je razgovarano i o potencijalnoj saradnji u oblasti poljoprivrede, preciznije o eventualnom uključivanju užičkih poljoprivrednika u uzgajanje lekovitog bilja.

Uzimajući u obzir da je ovo uvodna poseta konkretniji rezultati se očekuju u narednom periodu.

You may also like...