Kineska donacija za vrtić na Pori (video)

BEOGRAD-Predsednica kompanije „Yihai“, Linda Vong i gradonačelnik Užica Tihomir Petković ,uz prisustvo ministra pravde Nikole Selakovića, potpisali su u Beogradu ugovor o donaciji u iznosu od 330.000 evra namenjenih završetku  izgradnje dečjeg vrtića na Pori.

 

pora donacija1Kao što je i najavljeno prilikom posete Užicu za Dan grada 9. oktobra prethodne godine sredstva su obezbeđena. Ovom prilikom  Vong je naglasila da je pored humanosti njen cilj saradnja Srbije i Kine na svim nivoima i promocija kineske kulture u Srbiji i Užicu. Još jednom je izrazila zadovoljstvo zbog ranije potpisanog sporazuma o saradnji Užica i kineskog grada Harbina i ponovila da i dalje radi na pronalaženju kineskih investitora zainteresovanih za Užice. Tim povodom je pozvala ministra Selakovića i delegaciju Užica da u roku od nekoliko meseci poseti grad Harbin kao i sedište kompanije „Yihai“ u Pekingu.

 

 

Obezbeđivanje donacije za dečiji vrtić, sporazum o saradnji sa kineskim gradom Harbinom i uopšte saradnja Grada Užica i Narodne republike Kine ostvareni su zahvaljujući ministru pravde, Nikoli Selakoviću, koji je uspeo da zainteresuje  Lindu Vong za grad Užice.

 ZooM

 

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.