Kikini dani (video)

UŽICE-U znak sećanja na Tijanu Petrović i njen ogroman doprinos stvaranju jednakih mogućnosti za osobe sa invaliditetom i unapređenje njihovog položaja,Udruženje distrofičara Zlatiborskog okruga organizovalo je manifestaciju „Kikini dani“.

 

U okviru manifestacije raspisan je literarni konkurs za učenike osnovnih i srednjih užičkih škola sa temama „Jedni sa drugima,a ne jedni pored drugih“ i „I mi smo jedni od vas“.
Nagrađeni su učenici srednjih škola Nebojša Ristić,Sofija Rakićević i prvonagrađeni Žikica Lukić.U kategoriji učenika osnovnih škola tri najuspešnija rada su Vanje Matić i dva pod šifrom Nirvana i Dunav.
Članica žirija profesorka Biljana Grujičić istakla je na konferenciji za medije,da su posebna vrednost radova zrela razmišljanja učenika i stavovi prema problemima osoba sa invaliditetom.
„Nagrađeni radovi pokazuju na suptilan i kreativan način svu delikatnost položaja osoba sa invaliditetom i njihovu integraciju u društveni sistem“,rekla je Grujičićeva.
Čedomir Cicović iz Udruženja distrofičara najavio je da će ove godine u okviru „Kikinih dana“,po prvi put biti dodeljena specijalna nagrada „Cvet jednakosti“.Ona će biti dodeljena trubaču Dejanu Petroviću,za njegov poseban doprinos kroz akciju „Za decu Užica“ u stvaranju jednakih mogućnosti za osobe sa invaliditetom.Cicović je najavio da će ova manifestacija postati tradicionalna.
„Manifestacija obavezuje na tradiciju,jer položaj osoba sa invaliditetom i ostvarivanje njihovih ciljeva postavljaju se dugoročno.Naša je obaveza i da promovišemo ovaj cilj,koji je i Tijana uvek stavljala ispred svoje ličnosti i svog angažmana“,istakao je Cicović.
Priznanja nagrađenima biće svečano uručena u utorak u 18 sati u Gradskom kulturnom centru.
ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.