Kik bokser postao farmer (VIDEO)

BAKIONICA – Posle karijere kik boksera Mane Čuljković je u požeškom selu Bakionica otvorio farmu ovaca. Kaže da je uvek želeo da se vrati na selo i gaji ovce bez obzira što je završio ekonomiju i osvojio brojne zlatne medalje u surovom borilačkom sportu.

Mane iz sela Bakionica kod Požege, je prvak Srbije i Crne Gore u kik boksu, ali posle sportske karijere posvetio se omiljenom hobiju – farmi ovaca o kojoj brine sa ženom i njenim roditeljima.

ZooMUE

„To je ljubav od malena. Moji su uvek držali ovce i uvek sam ih čuvao kao dete i zavoleo. Kasnije sam studirao u Beogradu, ali mi je uvek nedostajalo selo“, kaže Čuljković.

Na njihovoj farmi uzgaja se Romanovska ruska rasa ovaca karakteristična po velikoj plodnosti, a ove zime su imali oko 110 jagnjadi.

„Ovde su od 65 do 75 kilograma, a ovnovi i do 85. Jagnjad su dosta vitalna, dobro podnose uslove, lako se prilagode“, dodaje Čuljković.

U poslednjih godinu dana cena jagnjadi je bila niža jer restorani nisu radili, ali na sreću, on je po struci ekonomista pa je brzo našao rešenje.

„Mi smo za to vreme prodavali priplodni materijal, ljudi su bili malo skeptični jer su s ejagnjad slabije prodavala, ali smo održali prodaju“, kaže ovaj farmer.

Farma ovaca je nezamisliva bez pasa čuvara, a rasa koja se najbolje pokazala je Border Koli.

„Smatraju se za najinteligentniju rasu pasa na svetu i mogu da zapamte oko 120 reči i lako se dresiraju“, dodaje Čuljković.

Mane je rodom iz Bijelog Polja, a posle sportske karijere i studija u Beogradu perspektivu je video na selu i kaže da je napravio pravi izbor.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.