Kidikem nagrade glumcima osnovcima iz Ravni (VIDEO)

BEOGRAD – Nagrada za najbolju glumu i kolektivnu igru za film „Baroni kneza Miloša“ i nagrada za najbolju montažu za film „Moj mali gramofon“ pripala je đacima osnovne škole „Đura Jakšić“ iz Ravni na trećem nacionalnom dečijem festivalu video klipova Kidikem.

Na festivalu su dodeljeni Gran Pri festivala za najbolji film u celini Zlatni kadar, Najgledaniji video klip na youtube kanalu DKCB i Kikidem nagrada za najbolju režiju, kao i pet specijalnih priznanja po izboru žirija u kome su bili reditelji Nikola Majdak i Iva Ćirić, kao i gljmci Dragana Dabović i Ivan Mihailović.

Kidikem organizuje Dečiji kulturni centar Beograd i u okviru njega se predstavljaju filmovi kratke forme u kome učestvuju deca uzrasta od 10 do 15 godina. Cilj festivala je da kod dece kroz umetničku praksu pokrene humanu i kreativnu stranu u primeni tehnologije, a ovogodišnja tema je bila „Razmišljaj glasno“.

Inače, osnovci iz Ravni i izdvojnih odeljenja u Drežniku, Nikojevićima i Skržutima pod patronatom nastavnika istorije Miloša Racića, a u produkciji Radrenis filma snimili su mnogobrojne kratkometražne igrane i dokumentarne filmove o istorijskim događajima, ličnostima, običajima i svetkovinama.

Svake godine organizuju „Radrenis filmski festival“, najbolji dobijaju nagradu „Zlatni skriž“, nagradu nazvanu po biljci koja je „kriva“ za ime sela Skržuti.

You may also like...