Kendo reprezentacija Srbije na pripremama u Užicu (video)

UŽICE – Gradsko rukovodstvo priredilo je prijem za članove kendo reprezentacije Srbije, koja se u Užicu priprema za Evropsko prvenstvo u Francuskoj. Pripreme u Užicu kendo reprezentaciji Srbije omogućili su Ministarstvo omladine i sporta i Grad Užice.

 
kendo1„Doblili smo uslove kakve samo mažemo poželeti, od sale u školi do Jelove gore gde obavljamo kondicione pripeme pred Evropsko prvenstvo koje će biti održano od 11. do 13. aprila u Francuskoj“, istakao je generalni sekretar kendo saveza Srbije Dušan Nikolić.
On dodaje da su u Užice došli da promovišu ovaj sport, kako bi zaživeo i u gradu gde već treniraju dva vrsna takmičara.
Aljoša Vuksanović, kendo reprezentativac Srbije, kaže da pred velika takmičenja treniraju i po sedam sati dnevno i da u Užicu imaju dobre uslove za rad. 
„Do sada nismo osvajali medalje na evropskim takmičenjima, protivnici su ozbiljni, ne smemo ih potceniti, ali verujemo u sebe i na Evropsko prvenstvo u Francusku idemo sa velikim ambicijama“, ističe Vuksanović.
Kako je naglasio član Gradskog veća Radovan Ristović, ideja da ugoste kendo reprezentaciju Srbije javila se pre nekoliko meseci na promociji japanske kulture u Užicu.
„Jako je bitno da na ovaj način razvijamo i sportski turizam za koji u ovom kraju ima potencijala i dorbre uslove za rad sportskih selekcija, i u narednom periodu omogućićemo sportistima da borave i pripremaju se u našem kraju“, naglasio je Ristović.
Kendo je drevna japanska veština i sport kojom se u Japanu bavi oko 1 600 000 ljudi,a u Srbiji ima 13 klubova sa oko 300 takmičara iako je kendo u našoj zemlji prisutan 40 godina. Najveći uspeh kendo reprezentacije Srbije na evropskim prvenstvima do sada je treće mesto u ženskoj seniorskoj konkurenciji, drugo mesto ekipno i treće pojedinačno.
ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.