Kazne za nelegalnu prodaju pirotehnike

BEOGRAD – Kazne za nelegalnu prodaju pirotehničkih sredstava kreću se od 50.000 do 100.000 dinara, izjavio je danas pomoćnik načelnika Uprave za preventivnu zaštitu Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Rade Milošević. On je dodao da je broj ilegalnih prodajnih mesta pirotehnike zadnjih godina smanjen.

foto: Radio Derventa

“Kao i svake godine, mi početkom decembra meseca kada se očekuje intenzivna kupovina i upotreba pirotehničkih sredstava pred predstojeće praznike, vršimo kontrolu svih mesta gde smo u ranijem periodu, ili na osnovu dojava građana, dobili informacije da može doći do nelegalne trgovine pirotehničkih sredstava”, rekao je on za Tanjug.

Milošević je napomenuo da je zadnjih godina procenat nelegalne trgovine pirotehničkim sredstvima smanjen, s obzirom da su kazne i kontrole rigoroznije nego u prethodnom periodu.

Prema njegovim rečima, najčešće pirotehnička sredstva koja se zaplene su petarde, jer su, kako je objasnio, manjeg gabarita od drugih pirotehničkih sredstava i lakše se sklone, ukoliko dođe do kontrole.

TANJUG

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.