Kaubojski grad na Zlatiboru (VIDEO)

ZLATIBOR – Ako ste ikada poželeli da vidite kako su živeli kauboji i Indijanci, ne morate putovati čak u Ameriku. Dovoljno je da odete na Zlatibor gde se na šest hektara površine prostire tematski park El paso.

Indijanci i kauboji stigli su na Zlatibor. Na 14 kilometru od centra Zlatibora, u mestu Vodice, ugnezdio se kaubojski grad sa indijanskim naseljem. Rečica koja simoblično razdvaja Ameriku i Evropu spojila je na ovom mestu divlji zapad i Srbiju.

Kauboji i indijanci na Zlatiboru
Foto; ZooMUE

Jedinstven prostor koji u Srbiji, a možda i šire, koji je podjednako zanimljivim posetiocima svih uzrasta, najpre ljubiteljima vestern filmova.

Idejni tvorac parka želeo je da na gostima ponudi nešto novo, a na neki način ipak blisko ljudima na ovim prostorima.

„Cela ideja ovog kompleksa je da u jednom istorijskom trenutku prikaže dve kulture – onu sa američkog kontinenta i divljeg zapada i indijansko naselje, ali i naše zlatiborsko selo“, rekao je za portal ZOOMUE Aleksandar Milić, menadžer ovgo novog turističkog kompleksa.

Tematski park ‘’El Paso city’’ dobio je naziv po istoimenom pograničnom gradu u Sjedinjenim Američkim Državama. U ovom gradiću naći ćete verodostojne replike salona, banke, pošte i berbernice iz 1852. godine. Tu je kancelarija za šerifa, ali i zatvor. U zavisnosti da li više volite Indijance ili kauboje možete da birate i smeštaj.

Kaubojski grad El Paso na Zlatiboru
Foto; ZooMUE

„Imamo brvnare i apartmane koji najviše odgovaraju savremenom gostu. Tu si u šatori i karavani, smeštaj je različit i ukupno može da bude na spavanju kod nas negde 118 gostiju“, objasnio je Milić.

Iako je juče bio prvi radni dan, bilo je mnogo gostiju pa turistički radnici veruju da će bi ovaj park mogao postati top destinacija u Srbiji, pogotovo ovog leta kada će većina ljudi godišnji odmor provesti u našoj zemlji.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.