Kartica popusta za mame sa troje i više dece (VIDEO)

UŽICE – Čačanske majke troje i više dece, od kojih je bar jedno maloletno, od januara su vlasnice PONOSNE KARTICE „Cena minus za 3+“ kojom ostvaruju popuste na više od sto proizvoda i usluga. Drugi grad u kome će majke moći da koriste ovu karticu je Užice.

Akcija je pokrenuta pod sloganom IMA DA NAS IMA. Pod tim sloganom funkcioniše i porodica Stejpić sa pet sinova. Najstariji ima četrnaest godina, a najmladji 10 meseci. Nemaju pravo na dečiji dodatak, a roditelji ih uključuju u mnogobrojne aktivnosti od malih nogu kao što su sport, jezici, folklor i muzičko obrazovanje. PONOSNA KARTICA će im omogućiti popuste na neke od njih.

„Predivna ideja. Ranije sam se šalio da su ovoj zemlji potrebna deca, a popust imaju penzioneri. Hvala Bogu da se nešto pokrenulo. Mnogo više bi moglo da se povede računa o porodicama sa više dece, jer džaba nam putevi i autoputevi, ako nema ko da ide njima“, kaže otac petorice dečaka Nenad Stjepić.

Vlasnici ove kartice moći će da ostvare popuste u nekim trgovinskim lancima širom Srbije. Za nekoliko dana od kad je pokrenuta akcija u Užicu već su se priključili i mnogobrojni privrednici i odobrili popust prilikom kupovine ili korišćenjem usluga u svojim trgovinama, radnjama, ordinacijama i klubovima.

„Moja ćerka ima troje dece, a ja inače smanjim cene kad porodica ima dosta dece, tako da ovom karticom prosto legalizujem to što radim. Ovo je pravi način da se pomogne roditeljstvo“, tvrdi Stojanka Dimitrijević, vlasnica frizerskog salona „Mimi“.

Pravo na ovu karticu, po spisku iz lokane samouprave, za sada imaju 902 mame koje će moći da ostvare popuste od 5 do čak 100 odsto.

„Pet odsto popusta u prodavnicama gde se svakodnevno kupuje meso i hleb dosta znači. Ostvariće se popusti na sportske klubove, a tu je ušteda dve do tri hiljade dinara. Očekujemo i da ustanove pod ingerencijom Grada daju popuste, bazen, parking, skijališta. Što se tiče privrednika gledamo da to budu igraonice za decu i butici“, navodi koordinator akcije u Užicu Zoran Milovanović.

Ovu ideju je pokrenulo Udruženje građana Pokret za decu „Tri plus“ sa ciljem da obezbedi materijalnu pomoć roditeljima sa troje i više dece, znajući da u Srbiji ima 120 000 porodica koje su sa troje i više dece, a da statistički podaci govore da je više od  polovine na ivici bede i siromaštva.

You may also like...