Karavan kulture govora održan u Priboju

PRIBOJ – U organizaciji Udruženja „Izražajnost“, uz podršku Ministarstva omladine i sporta, u Priboju su održane radionice u okviru  Karavana kulture govora „Progovori da vidim ko si“ na kojima su srednjoškolci i studenti do 25 godina starosti imali priliku da kroz interaktivan pristup ovladaju dobrim govornim navikama i tako razviju usmeni izraz i izlagačku pismenost.

„Činjenica je da mi nemamo dovoljno prilike da kroz formalno obrazovanje usavršavamo usmeno izrazavanje što je apsurd ako imamo u vidu da čime god da se bavimo, važno je da umemo jasno, glasno i izražajno da predstavimo svoje ideje i talente“, ističe komunikolog i jedan od osnivača udruženja “Izražajnost” Slobodan Roksandić.

Kroz radionice je prošlo 15 učesnika, mladih od 15 do 25 godina starosti koji su istakli zahvalnost na prilici da kroz neformalan vid obrazovanja nauče nešto više o unapređenju njihove kulture govora.

Karavan kulture govora ‘’Progovori da vidim ko si’’ u organizaciji Udruzenja “Izražajnost”, a uz podršku Ministarstva omladine i sporta ove godine obići će 7 gradova. Primarni cilj udruženja, koje postoji već 4 godine, bio je da svoje aktivnosti ne koncentriše samo u većim gradskim centrima poput Beograda, Novog Sada, već naprotiv, da pažnju na ovako važnu temu skreće i mladima u unutrašnjosti Srbije.  

Karavan kulture govora „Progovori da vidim ko si“ će nakon Priboja obići i Kladovo, Kragujevac, Vršac, Vrbas i Suboticu.

Izvor: TV Priboj

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.