Karavan „Digitalna ekspedicija“ doputovao u Prijepolje

PRIJEPOLJE – U Prijepolje je doputovao karavan „Digitalna ekspedicija“ na kom su građani imali priliku da se upoznaju sa ključnim digitalnim veštinama, elektronskim uslugama, elektronskom trgovinom, osnovama digitalne bezbednosti i pismenosti, kao i ostalim pogodnostima koje nudi digitalni prostor i omogućavaju nove tehnologije.

Kroz razgovore i radionice sa ekspertima i domaćim influenserima prezentovane su osnovne digitalne pismenosti i bezbednosti.

Prisutnima se obratio predsednik opštine Prijepolje Vladimir Babić, koji je tom prilikom istakao da se karavanom ostvaruje jedan od ciljeva Vlade Srbije, a to je da digitalna pismenost, bezbednost i veštine budu značajne teme na kojima se zasniva savremeno konkurentno sprsko društvo.

Foto: Digitalna ekspedicija

Karavan digitalnih veština, pismenosti i bezbednosti pokrenut je na inicijativu Kabineta predsednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić, uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Kancelarije za IT i Eupravu i u partnerstvu sa programom „Nova pismenost“.

Tokom naredna četiri meseca karavan će posetiti još 14 gradova Srbije: Vršac, Šabac, Smederevo, Kruševac, Kraljevo, Čačak, Užice, Suboticu, Aleksinac, Niš, Vranje, Pirot, Rašku i Novi Pazar.

Karavan je namenjen svim građanima, od mladih koji su izloženi digitalnom sadržaju od rođenja, preko digitalno spretne generacije Z i njihovih roditelja, do građana kojima su digitalni resursi nedovoljno poznati ili dostupni.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.