Kante za odvajanje otpada za Požežane u stambenim zgradama

POŽEGA – Nakon individualnih domaćinstava koja su u prethodnom periodu dobila plave kante za odvajanje otpada, primarnu selekciju sada mogu da primenjuju i Požežani koji žive u stambenim zgradama.

Na lokacima u gradu na kojima su već postojali kontejneri za otpad postavljena su i dva dodatna. Plavi kontejner je namenjen za odlaganje papirnog, plastičnog i metalnog otpada, a žuti za staklenu ambalažu.

“Ako u kući imate staklenu ambalažu koja vam nije potrebna i nju možete uputiti na reciklažu, odnosno ubaciti u žuti kontejner. Mi pod staklenom ambalažom koja može da se reciklira podrazumevamo staklene flaše i tegle bez poklopaca. Ne preporučuje se ubacivanje u žuti kontejner staklenog otpada kao što su: prozorska stakla, ogledala, automobilska stakla, čaše, činije, bokali ili stakleno posuđe za rernu. U plave kontejnere ubacujemo papir, karton, plastiku, limenke, konzerve. U zeleni kontejner ubacujemo sav ostali mešani otpad, odnosno mokri otpad”, naglašava Marija Golubović iz JKP “Naš dom”.

RADIO POŽEGA

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.